Üyelik Hesabım - Sistemden Çıkış - Üyelik Yükseltme - Firma Güncelle - Yeni Firma Kayıt

Favorime Ekle | Anasayfam Yap

    Firma Adı Ürün - Hizmet

EARNET İŞİTME VE ODYOMETRİ CİHAZLARI  

EARNET İŞİTME VE ODYOMETRİ CİHAZLARI
Sektör : [ Tıbbi Cihaz ]

ÇALIŞALR CD.HANIMELİ SK.NO.1/6 GARANTİ BANKASI ÜSTÜ
BAHÇELİEVLER - İstanbul - Türkiye

FUAT   ARAS
+90 (212) 504 20 56 E-Mail
+90 (212) 505 08 40 http://www.earnet.com.tr

  • Tıbbi Cihaz
  • Üretici
  • 2000
  • 100-500
  • N/A

  • Son Güncelleme: 13.07.2009
    Bu firmanın bilgilerini güncellemek ve değiştirmek istiyorsanız.Giriş


    Bu bilgiler firmalar tarafından verilen bilgiler olup TurkeyBusiness.Com -Telerehber.Com bu bilgilerin doğruluğu garanti etmez.
    Ayrıca bu bilgilerden dolayı sorumlu tutulamaz.

    Tıbbi Cihaz sektöründeki firmaları görmek için ..
    Tıbbi Cihaz sektör ürünleri görmek için

    Firma Hakkında Ürünler Haber ve Duyurular Yorumlar Nerede
      Firmadan Haber ve Duyurular
    Felsefeyi bıraktı, mp3’lü işitme cihazı yaptı, dünyayla yarışıyor
    Emin Ağaç, felsefe okudu ama felsefeci değil, Türkiye’nin tek işitme cihazı üreticisi oldu.
    Emin Ağaç, felsefe okudu ama felsefeci değil, Türkiye’nin tek işitme cihazı üreticisi oldu. mp3’lü cihaz bile yapan Ağaç, dünya markası olma yolunda Ear Teknik’in Çorlu’daki fabrikasında 60’a yakın mühendis ve tekniker var. Laboratuvarlarda yankı ve lazer testlerinden de geçirilen işitme cihazları 400 ile 2 bin dolar arasında fiyatlarla satılıyor.

    Emin Ağaç felsefeci. Ancak şu an çok farklı bir işle uğraşıyor. Türkiye’nin tek işitme cihazı üreticisi. Dünyanın en hassas aletleri arasında sayılan kulak arkası ve kulak içi işitme cihazlarını Çorlu’daki fabrikasında üretiyor. İhracat yapıyor, dünya devleriyle yarışıyor.
    Hatta seneye Avrupa’da dükkânlar açarak rekabeti farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Dünyada birçok yeniliğe imza atan Ağaç’ın firması Ear Teknik, yakında radyolu ve mp3 çalarlı kulak içi işitme cihazları da üretecek.

    Ağaç, sektörle 7 yıl önce tanışmış. Bingöllü Ağaç, lise sonrası Almanya’ya gitmiş. Felsefe üzerine üniversite ve yüksek lisans eğitimi almış. Doktorasını bitirmeye bir yıl kala ticaretin çekiciliğine kapılıp eğitim defterini kapatmış. 1990’da Almanya’da elektronik ticaretine başlamış.


    TAYLAND YERİNE TÜRKİYE





    Emin Ağaç, “Elektroniğe hep ilgim vardı. 1996’da Siser adlı ilk şirketimi kurdum. Türkiye’ye 2 yıl elektronik ürünler getirdim. Ancak aklımda hep tıp sektörüne yönelik bir şeyler yapmak vardı” diyor.

    Ağaç, o sırada işitme cihazlarıyla uğraşan Alman akustiker Winfried Katz’la tanışmış. Birlikte işitme sektörüne girmeye karar vermişler.

    2001’de Almanya’nın bu alandaki önemli firması Ear Technic’in know - how’ını satın almışlar. Önce üretim için Tayland’ı düşünmüşler ve burada bir şirket kurmuşlar. Ancak Ağaç ortağını ikna etmiş ve şirketi Türkiye’ye taşımışlar. 2 yıl altyapıyı oluşturup 2003’te üretime başlamışlar.

    İlk üretim, deneme mahiyetindeymiş. Ağaç, o dönem için şunları söylüyor:

    “En büyük sıkıntıyı kalifiye elemanda yaşadık. Bürokratik engellerle karşılaştık. Türkiye’de o dönemde ithalatçıyı güçlendiren bir yapı vardı. Biz de bunun üzerine ihracata yöneldik. Ama Türkiye’ye yönelik boş durmadık. 2004’ten itibaren ücretsiz işitme testlerine başladık. Bugüne dek 40 bini kişiye test yaptık. Reklamlar verdik. İyi bir müşteri kitlesi oluşturduk.



    60 MÜHENDİS VE TEKNİKER





    Türkiye’de bu alanda 20 kadar ithalatçı var. Bizim dışımızda az üretimi olan bir firma daha vardı. O da ithalata döndü. Dünyada bu zor alanda tek Türk şirketiyiz. Ancak desteklenmedik. 2005’te ortağım bürokrasiden sıkıldı ve ayrıldı.”

    Ancak Ağaç vazgeçmemiş ve sektörde birçok ilke imza atmış. Çünkü iyi bir araştırma ve geliştirme (Ar - Ge) kadrosu oluşturmuş. Üniversitelerden de destek aldıklarını belirten Ağaç, “Ear Teknik’te 60 kişi çalışıyor. Çoğu tekniker ve mühendis. Nasıl ki bir otomobil firması camı, lastiği, koltuğu üretmez, projesini yapar, bizde de proje çok önemli. Hammaddeyi rakiplerle aynı yerlerden alıyoruz. Ama işin fikri ve araştırma temelini çok sağlam tuttuk” diyor.




    İSTEYENE RADYOLU





    Ağaç ve ekibi 2005’te gözlük şeklinde takılan ilk dijital işitme cihazını yapmış. Gürültülü ve sakin ortamlar arasında otomatik geçiş yapabilen bir çip üretmiş. Cep telefonu yaklaştığında parazit yapmayan, ani darbelerde ıslık sesi çıkarmayan kulak içi ve dışı işitme cihazları üretmiş. Ağaç, şunları anlatıyor:

    “Kulakta 30 desibele kadar kayıp normal. Normalde 65 desibele kadar kayıpta kulak içi cihaz verilir. Biz 90 desibele kadar kulak içi uygulama yaptık. Çok yaygın olan kulak çınlamasını dijital sesle bastıracak yeni bir sistem peşindeyiz. Ameliyatla kulağa takılan çipleri cihazlarımızda kullanacağız. Yani daha hassas cihazlarımız olacak. Bir de radyo ve mp3’lü bir işitme cihazı yapmak üzereyiz.”


    Robotlu üretime geçiyor




    Emin Ağaç, 14’ü kendilerine ait 450 bayileri olduğunu belirterek şunları anlatıyor:

    “Şirketimiz Ear Teknik teknoloji üretiyor. Siser bunu halka sunuyor. Yüzde 30’a varan pazar payıyla lideriz.

    Değişik bütçelere göre Helix, Audibel, Anaton ve Earnet olarak 4 marka oluşturduk. Yıllık üretim kapasitemiz 60 bin adet. 2009’da bunu 2 kat artıracağız. Yeni robotlar aldık. Bir saatte 6 bin çipi lehimleyecekler. Şu anda üretim yıllık 30 bin adet. 24 bin adedini Türkiye’de satıyoruz. İhracatımız İsviçre, Avusturya ve İtalya’ya. 2009’da yurtdışında dükkânlar açacağız. Türkiye’de 3 milyondan fazla kişide işitme problemi var.

    Türkiye’de yılda 100 bin cihaz satılıyor ama aslında ihtiyaç 400 bin.”

      Diğer Haberler
  • Felsefeyi bıraktı, mp3’lü işitme cihazı yaptı, dünyayla yarışıyor